Rare briefjes

Ik was met mijn geliefde een paar dagen in Maastricht. Ik vond een briefje op straat waarop stond “Eens surfen a.u.b. i.v.m oudejaarsavond”. Ik ben dol op dit soort briefjes. Ze roepen immer vele vragen op en ik fantaseer er direct een heel leven bij.

briefje

Wie gebruikt nog het woord “surfen”? En wat moet er gesurfd worden voor oudejaarsavond? Recepten voor oliebollen? Restaurants die open zijn op 31 december? Vragen, vragen, vragen.

Als je er oog voor hebt, kom je overal rare briefjes tegen, maar die paar dagen in Maastricht waren wel heel vruchtbaar. De volgende dag bezochten we de Sint Servaas kerk en daar viel in een kapel mijn oog op het zogenaamde intentieboek (een multomap). De bedoeling van dit intentieboek is dat je als het ware via Sint Servaas met God kunt communiceren (“Hij is onze voorspreker bij de Heer”). De berichten in het boek worden tijdens de mis voorgelezen en daarna op het graf van Servaas gelegd. De multomap lag open bij dit bericht:

(klik voor een vergroting)

Wat ik me nu afvraag is dit: is dit bericht echt voorgelezen tijdens de Heilige Mis? En zo ja: werd er gelachen? En: wat een prachtig verhaal ook.

Vlakbij ons hotel tenslotte – de hele stationsstraat was ermee volgeplakt – zag ik dit postertje:

Wederom vragen: Een verontwaardigde klant? Een boze ex-employee? Een concurrerend restaurant?

Deze inkijkjes in het leven van vreemden is overigens ook wat mij zo aantrekt aan de Briefgeheimen / Postsecret projecten. Hier een artikel daarover dat ik vorige week voor de vpro-gids maakte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *