Hoe breng je een ramp in beeld?

Op 11 september 2001 woonde ik in New York. En net als 99 procent van de New Yorkers toen, was ik in shock en kon mijn gedachten nauwelijks op een rijtje krijgen. Het duurde eerlijk gezegd uren voordat de journalist in mij wakker werd. Zo niet bij fotograaf Rene Clement die onmiddelijk zijn camera pakte en in de metro sprong – waar hij vervolgens uren kwam vast te zitten. Maar Rene wist Ground Zero te bereiken waar hij op de puinhopen van de Twin Towers aan het werk ging. Aanstaande zondagavond (Radio 1, 21.00 uur) blikt Rene in een radiodocumentaire die ik hem maakte terug op die fatale dag. Maar vooral probeert hij mijn vraag te beantwoorden: hoe breng je zo’n gebeurtenis in beeld? Waar denk je dan aan? Hoe ga je te werk?

© Rene Clement

update:  en ook nog een gesprek met Anton de Goede naar aanleiding van deze minidocu in De Avonden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *