Eigen wijn is fijn (te koop)

Remke de Lange en ik wonen alweer vijf maanden in McLaren Vale, een van de meest gerenommeerde wijnregio’s van Australie. En we kunnen rustig stellen dat we inmiddels alles van wijn weten.

Alles? Nou ja, dat dan weer niet, maar voldoende voor het volgende plan:

We gaan zelf wijn maken!

We (Remke vooral) hebben de afgelopen tijd talloze druivenplanten van dichtbij bekeken, ontelbare wijnen geproefd en oeverloos over wijn gepraat met de lokale specialisten. Dus: tijd om zelf aan de slag te gaan.

In overleg met Gemtree Vineyards directeur Andrew Buttery en Gemtree wijnmaker Mike Brown, hebben we besloten een rode wijn te maken die we zelf lekker vinden en die tegelijkertijd laat zien waar McLaren Vale goed in is: prachtige shiraz. In het mediterrane klimaat van deze regio heeft deze rode druif het al anderhalve eeuw reuze naar z’n zin, dus de expertise die lokale wijnmakers hebben is enorm.

Je hebt de mogelijkheid om onze wijn nu al te bestellen!

Misschien een overbodige toelichting, maar we gaan natuurlijk niet lopen klooien. Alle stadia van het produktieproces doorlopen we met Mike aan onze zijde en goddank is hij niet de minste. Om een idee te geven:

  • Gemtree Vineyards, dat sinds 1998 wijn maakt, was in 2009 een van de ‘Dark Horses’ van de Australische wijnautoriteit James Halliday, oftewel veelbelovende wijnbedrijven die we allemaal in de gaten moeten houden.
  • De Britse Jancis Robinson, een van ’s werelds meest invloedrijke wijnschrijvers, noemde onlangs Gemtree’s 2006 White Lees Shiraz ‘a truly ground-breaking wine

Mike, altijd te porren voor een experiment, vindt het een geweldig plan, zolang dit duidelijk is: One thing we are not going to do, is make average booze.”

Niet zomaar ‘een lekker wijntje’ dus.

Alles goed en wel, maar om die wijn te krijgen, moeten we kosten gaan maken. Flinke kosten. We werken met een professioneel bedrijf waar men in tonnen fruit, hectoliters wijn en dozijnen flessen denkt, dus wij hebben straks een flinke voorraad wijn die ook nog eens een paar oceanen over moet. Dus willen we de wijn graag met zoveel mogelijk mensen delen en maken we je het zo aantrekkelijk mogelijk een doos van zes of twaalf te bestellen.

Dat lijkt misschien veel, maar het plan is een wijn te maken in de stijl die McLaren Vale zo’n goede naam heeft bezorgd: vol, soepel, plezierig om jong te drinken, maar nog lekkerder als je wat geduld hebt. Oftewel: koop een doos van twaalf en geef jezelf een jaar of drie om ‘m leeg te krijgen.

Met jouw bestelling word je een soort aandeelhouder in dit project! We vragen je de helft van het totale bedrag van je bestelling nu te betalen, de andere helft op het moment dat wij de flessen bij jou komen thuisbezorgen. Ja, de theoretische mogelijkheid bestaat dat er een onherstelbare kink in de kabel komt en je dat eerste deel van je geld kwijt bent. Maar de kans is veel groter dat je straks een stel unieke, ontzettend lekkere flessen in je rek hebt liggen.

Zie hier de prijzen:

aantal prijs per fles totaal bij bestelling te voldoen
12 flessen € 10,00 € 120,00 € 60,00
6 flessen € 12,00 €  72,00 € 36,00
1 fles € 14,00 €  14,00 €  7,00

Iedereen die nu een bestelling doet, wordt de komende tijd met enige regelmaat op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rond druiven, sap, gist en vaten.

Jeroen van Bergeijk
Remke de Lange

Geinteresseerd? Stuur een mailtje en we laten je weten hoe je kunt betalen.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *