Nieuwe radio documentaire: Goudkoorts

Aanstaande zondag, 28 februari, wordt om 21.00 uur mijn nieuwe radio documentaire getiteld Goudkoorts uitgezonden op Radio 1.

“De goudprijs staat sinds een jaar op recordhoogte. Dat brengt in Australië heuse goudzoekers op de been. Niet langer met goudzeef en schep, maar met hightech metaaldetectors in de hand gaan zij op zoek naar het goud dat nog altijd in de Australische wildernis ligt verborgen.

Wie zijn die moderne goudzoekers? Stoere individualisten of meelijwekkende drop-outs? Wat bezielt hen om door de woestenij te zwerven in de hoop genoeg van het edele metaal te vinden om een inkomen bij elkaar te sprokkelen? Radiomaker Jeroen van Bergeijk tikt een metaaldetector op de kop en trekt er in Australië op uit, op zoek naar goudzoekers…. en goud.”

4 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *