De outback pub

orabandapub

Ik werk momenteel in de pub van Ora Banda, een gehucht dat slechts door middel van een gravelweggetje met de buitenwereld is verbonden en zegge en schrijven vier permanente inwoners heeft. Lekker rustig zul je denken, en inderdaad de Ora Banda pub is nou niet direct een happening place, maar er stoppen genoeg lokale goudzoekers, stuk voor stuk eersteklas wereldvreemde, eenzame, alcoholistische, kettingrokende mannen voor een biertje om het leven hier een beetje boeiend te houden.

Scotty bijvoorbeeld, die claimt een topgoudmijn uit te baten. Hij beweert wel meer dingen, namelijk dat hij is of was:

  • de achterneef van Kevin Rudd, de vorige premier van Australie.
  • de achterachterkleinzoon van William Tipple Smith, de man die als eerste goud in Australie vond.
  • de ex-drummer van Pearl Jam
  • een mijnbouwingenieur met een diploma in sound engineering
  • een ex-bankier met een salaris van 200.000 dollar per jaar

Het enige dat ik met zekerheid kan zeggen is dat hij de backpackermeisjes die achter de bar staan lastigvalt, hij heel veel sjekkies rookt en hij elke avond voordat de pub sluit een fles goedkope port aanschaft.

Naast Scotty bestaat de clientele uit ondermeer Hank the Wank, Chickenman en Spin, maar daarover later meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *