Radiodocu De Rechtbankverslaggever

Zondag 3 juli, Radio 1, 21.00 uur, Holland Doc Radio

Aanstaande zondag wordt mijn nieuwe radiodocumentaire uitgezonden. Ik heb de Groningse rechtbankverslaggever Rob Zijlstra een tijd gevolgd.

“Rechtbankverslaggever Rob Zijlstra spendeert zijn dagen op de publieke tribune van de Groningse rechtbank. Elke week ziet hij een bonte verzameling schlemielen en schurken aan zich voorbijtrekken en doet daarvan verslag in het Dagblad van het Noorden en op zijn eigen weblog Zittingszaal 14.

Wat doet die aanhoudende confrontatie met de Groningse misdaad met de journalist? Hoe denkt hij over de criminaliteit in Nederland? En hoe beziet hij de tegenwoordig zo vermaledijde rechterlijke macht? Jeroen van Bergeijk maakte een portret van een van de laatste fulltime rechtbankverslaggevers van Nederland.”

Na uitzending hier terug te luisteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *