Boekpresentatie met heuse goudklompjes in het Vondelpark

Op vrijdag 9 september ligt er goud in het Amsterdamse Vondelpark. Die dag wordt het boek Goudkoorts van Jeroen van Bergeijk gepresenteerd met een goudzoekactie in samenwerking met Repudo en reisboekhandel Pied à Terre. Vanaf 17.15 uur liggen vijftig Repudos verspreid door het Vondelpark. In tien van deze Repudos zit een aanwijzing naar de locatie van een echt goudklompje.

Het goud is opgegraven door journalist en schrijver Jeroen van Bergeijk. In zijn boek Goudkoorts, of: Hoe ik dacht rijk te worden in de Australische outback schrijft hij over zijn reis door de goudvelden van Australië. In de nasleep van de financiële crisis zag hij zijn spaargeld verdampen en de goudprijs stijgen. De auteur liet zich down under omscholen tot goudzoeker. Hij trok vol goede moed de outback in en kwam terecht in het gehucht Ora Banda, inwonertal: 7.

Om Van Bergeijks goudklompjes te vinden download je de Repudo app. Dat is een applicatie voor de iPhone, Android en Blackberry waarmee je multimediale bestanden, tekst, foto, video of audio, ergens kunt achterlaten of ophalen. Vrijdagmiddag 9 september liggen er vijftig Repudos in het Vondelpark, waarvan er tien een aanwijzing naar een echt goudklompje bevatten. Met je smartphone in de hand zoek je met de Repudo app naar de juiste locatie. Je moet fysiek op die plek staan om het bestand op je telefoon te kunnen zetten. Als je een van de tien aanwijzingen hebt gevonden, verschijnt er een plattegrond van de reisboekhandel Pied à Terre op je scherm met de locatie van een van de goudklompjes. De vinder van het eerste goudklompje krijgt behalve het klompje een eerste exemplaar van Goudkoorts overhandigd door Jeroen van Bergeijk.

De Repudo zoekactie begint om 17.15 en eindigt om 18.30 uur. Vanaf 16.30 is er inloop bij Pied à Terre (Overtoom 135) voor wie vooraf uitleg wil. Hier geeft Jeroen van Bergeijk officieel het startschot voor de zoekactie.

Goudkoorts, of: Hoe ik dacht rijk te worden in de Australische outback is een uitgave van Uitgeverij Ambo en ligt vanaf 9 september in de boekhandel. www.amboanthos.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *