U.S.1 weer verkrijgbaar (als ebook)

Tja, het was de bedoeling dat dit boek vorige maand weer verkrijgbaar zou zijn, maar goed. Wellicht lijdt u aan 9/11 moeheid – ik zal het u niet euvel duiden – maar toch: U.S.1 uit 2002 was mijn eerste (echte) boek en is nog altijd de moeite waard. Vind ik dan. Bijvoorbeeld omdat het een indruk geeft van de gemoedsgesteld van Amerika een half jaar na de aanslagen van 11 september. Maar ook omdat het gewoon een onderhoudend reisverslag is en daardoor tijdloos. En als u altijd al had willen weten hoe het was om in het bed te slapen waarin Mohammed Atta sliep de nacht voordat hij een van de twin towers opblies, mag u U.S.1 niet missen. Voor de prijs (€ 3,99) hoeft u het niet te laten.

Koop de ebook versie van U.S.1 hier voor maar € 3,99

Een paar uitspraken uit de recensies van destijds:

“Een klassiek reisverslag […] Een sprankelend boek van een auteur die zes jaar in New York woonde, en weet waarover hij schrijft.”
Menno de Galan in NRC Handelsblad

“Van Bergeijk heeft gedaan wat eigenlijk iedereen die iets van de VS wil begrijpen zou moeten doen […] Lees U.S.1 en sla bij een volgend bezoek aan de VS alle adviezen van het reisbureau in de wind.”
Maarten van Rossem in HP/De Tijd

“Een kritische, maar met liefde doordrenkte analyse van Amerika: je leest dezer dagen wel anders.”
Hans Bouman in de Volkskrant

“Sterk staaltje participating journalism.”
De Journalist

De achterflap:

Een half jaar na de terroristische aanslagen van 11 september 2001 ging Jeroen van Bergeijk op zoek naar het ‘nieuwe’ Amerika. Hij maakte een reis langs de U.S. 1, de oudste snelweg van Amerika die van Maine naar Florida loopt. Veel Amerikanen denken dat hun land een metamorfose heeft doorgemaakt, maar zijn de Verenigde Staten inderdaad fundamenteel veranderd sinds ‘9-11′? Om een antwoord te vinden op die vraag reed Jeroen van Bergeijk vijfduizend mijl in zijn roestige Cadillac Coupe de Ville door Amerika, bezocht hij ’s werelds grootste casino, sprak hij met kersverse FBI-agenten, at hij een hamburger in het restaurant waar dit populaire gerecht werd uitgevonden, en sliep hij in de motelkamer waar de vliegtuigkapers hun laatste nacht doorbrachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *