Radiodocu: De laatste bladzijde?

Gaat het papieren boek de elpee, de typemachine en de draaitelefoon achterna? Schrijver en radiomaker Jeroen van Bergeijk ontdekt dat zijn boeken illegaal worden gedownload en begint een zoektocht naar wat de onstuitbare opmars van e-books gaat betekenen voor boekwinkels, uitgeverijen en schrijvers.

Met onder anderen schrijvers Marcel Moring, uitgevers Emile Brugman en Haye Koningsveld, journalist Eric Smit, boekhandelaar Ton Schimmelpennink en de espresso book machine.

Op de foto: Marieke van Delft, conservator Oude Drukken van de Koninklijke Bibliotheek, bekijkt samen met Jeroen van Bergeijk het oudste Nederlandstalige gedrukte boek: de Delftse Bijbel uit 1477. Fotocredit: KB

Terugluisteren kan hier op de site Holland Doc Radio

Zie ook: mijn artikel in de VPRO gids

… en voor Radio 1 (Villa VPRO) vroeg Anton de Goede bij Joost Nijsen van uitgeverij Podium om commentaar op het nieuws dat talloze Nederlandse bestsellers zonder betaling zijn te downloaden op verschillende torrent sites.

en NRC Handelsblad, NOS op 3, Ereaders.nl, Baaz en Boekblad

update: Joost Nijsen reageert: Vada a bordo, cazzo

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *