De pet van Khaddafi

Nieuwe radio docu:

Op de dag dat de compound van Khaddafi in Tripoli viel, pikte een Libische rebel de pet van de dictator uit diens slaapkamer.  Uitgelaten verscheen de jeugdige revolutionair  vervolgens voor de tv-camera’s en vertelde over zijn hoop op een nieuw, rechtvaardiger Libië. Een paar uur later was het aanstekelijke clipje van de rebel met Khaddafi’s pet de wereld overgegaan.

Hoe zou het de jonge vrijheidsstrijder sindsdien zijn vergaan, vraagt documentairemaker Jeroen van Bergeijk zich een jaar na het begin van de revolutie zich af. Samen met  Libië-kenner en journalist Gerbert van der Aa gaat hij op zoek naar de rebel en uiteraard… de pet van Khaddafi.

Zie ook: de VPRO Gids

En een vooruitblik op Villa VPRO

En: volgende deze week in Vrij Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *