Herinneringen aan N’Djamena

Ik was begin 2003 net een half jaartje terug uit New York en verbaasde me er over dat ze ook in N’Djamena, de hoofdstad van Tsjaad, gele taxi’s hadden. Ik was op reis van Algerije, via Niger en Tsjaad, naar Sudan. De crisis in Darfur was net uitgebroken, maar daarvan had ik geen idee.

Afijn, in N’Djamena kampeerden alle ‘overlanders‘ in de ’tuin’ van het Novotel (200 euro per nacht voor een kamer). ‘Tuin’ bleek niet echt te kloppen: het was de vuilstortplaats. De douche werd door de bewakers van het hotel gebruikt als urinoir.

Nu is er een revolutie aan de gang in N’Djamena, en er lijkt niet één westerse verslaggever ter plaatse. Zowel The Associated Press als Reuters kunnen weinig anders doen dan de employees van westerse hotels -waaronder het Novotel – bellen om een indruk te krijgen van de gebeurtenissen. Wie interesseert zich voor deze staatsgreep? We willen liever van uur tot uur op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen rond Peter R. de Vries.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *