Op zoek naar de Sfinx

Nieuwe radiodocu aanstaande zondag 23 november op Radio 1, 21.00-22.00 uur:

Er is geen Nederlander die niet weet waar de Bijlmer ligt. Maar wie de vraag stelt naar de bedenker van die zo verguisde honingraten, garages en dreven, stuit steevast op een ongemakkelijk stilzwijgen. Hoe kan het dat zo’n spraakmakend project zo’n anoniem gebleven bedenker had? Wie was Siegfried Nassuth, deze man die ‘de sfinx’ werd genoemd?

Onverbiddelijk in zijn opvattingen, maar tegelijk zo zachtjes sprekend dat mensen moeite hadden hem te verstaan; die als natuurmens opgroeide in de Indische tropen en in de Bijlmer vervolgens die versteende honingraten ontwierp; die door zijn omgeving voor een genie werd gehouden, maar zichzelf zo onzichtbaar maakte dat het ergernis opwekte; de man ook die zijn eigen dood geheim wist te houden.

Zie ook het coverartikel  in de VPRO GIDS van deze week van Hans van Wetering (met wie ik de docu heb gemaakt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *