Lamoer

Lamoer koppelt schrijvers aan elkaar voor een weergaloos gesprek. Zo leren de schrijvers elkaar kennen… en het publiek is deelgenoot – gelukkig wel. Op 20 januari a.s. zal de eerste literaire speeddate plaatsvinden tussen schrijfster Karin Amatmoekrim (Het gym)en Peter Zantingh (Een uur en 18 minuten).

Journalist en schrijver Jeroen van Bergeijk dacht rijk te kunnen worden in Australië, en toog met metaaldetector en een klassiek boek over goudzoeken de Australische wildernis in om zich om te laten scholen tot goudzoeker. Lamoer wil ook wel rijk worden, en laat zich graag een cursus goudzoeken aanscholen door Van Bergeijk. In Lamoer op 20 januari a.s. doet hij zijn verhaal uit de doeken. Het vinden van goud na deze snelcursus wordt overigens niet gegarandeerd door de redactie.

Na succesvolle gesprekken met Franca Treur en Peter Buwalda gaat Lamoer ditmaal op zoek naar de muze van Maartje Wortel. Zij schreef de met de Anton Wachterprijs bekroonde verhalenbundel Dit is jouw huis en afgelopen jaar verscheen de roman Half mens, onlangs genomineerd voor de BGN Literatuurprijs. In Lamoer 03 op 20 januari a.s. vertelt ze alles over haar inspiratiebronnen.

Charles Dickens, beroemd schrijver van onder meer Oliver Twist, Great Expectations, Bleak House en A Christmas Carol, werd geboren in 1812, in 2012 tweehonderd jaar geleden. Hij stierf in 1870. Zijn laatste roman, The Mystery of Edwin Drood, kon hij niet voltooien. De roman wijkt nogal af van de rest van zijn oeuvre en het mysterie van Edwin Drood werd nooit ontrafeld, wat velen deed speculeren naar wat Dickens in petto had voor zijn lezers – en ook naar waarom het boek zo afwijkt. Lamoer hoopt feit van fictie te kunnen onderscheiden in een lezing vol mist, opiumgebruik, treinongelukken en schimmige moordenaars.

Op veler verzoek is cabaretier Tim Goditiabois voor een derde maal terug in Lamoer! Na de extra minuut die hij kreeg in Lamoer 02 om de gehele trilogie van Murakami’s 1q84 na te kunnen vertellen krijgt hij nu weer gewoon twee minuten voor Jonathan Safran Foers Dieren eten.

De Gong is terug! In Lamoer 03 zal het podium opnieuw het strijdtoneel worden voor een drietal dappere schrijvers-in-spe die de kans krijgen hun zielenroerselen aan het immer enthousiaste publiek voor te dragen. Immer enthousiast? Dat hopen we. Als de schrijver er niet in slaagt om het publiek te overtuigen, wacht hem of haar De Gong. Het publiek kan onverbiddelijk zijn, of een warm bad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *