Bijendocumentaire

Aanstaande zondag om 21.00 uur is mijn radio documentaire over bijen, de verdwijnziekte en mijn pogingen imker te worden te beluisteren op Radio 1.

“Bijen maken heerlijke honing, zorgen voor bestuiving van planten en zijn NIET eng. Maar ondertussen sterven door een mysterieuze ziekte wereldwijd bijenvolken uit. Dat baart zorgen want zonder bijen komt de productie van veel groente en fruit in gevaar. Jeroen van Bergeijk brengt verslag uit vanaf zijn eigen bijenkast in Laren.”

meer info op Holland Doc Radio

update: en aldaar ook terug te luisteren

2 comments

  1. En, wat denk je, is er echt een serieuze zaak aan de hand met de bijen, of lijkt het maar zo omdat we er nu meer op gaan letten, en is bijensterfte iets van alle tijden? Zie bijvoorbeeld wat er bij de Romeinen al werd geschreven:
    Plinius over bijen

  2. Het gaat echt slecht met de bijen, tegelijkertijd is bijensterfte inderdaad iets van alle tijden. In Nederland zijn de wilde bijenvolken in de natuur al uitgestorven. Maar dat wil niet zeggen dat ze niet weer terug kunnen komen, en er zijn in ieder geval geen aanwijzingen dat honingbijen als soort zullen uitsterven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *