Groeten uit Lourdes (5)

Het lijkt door de foto’s van de afgelopen dagen misschien dat Lourdes een religieus pretpark is, en dat is het ook, maar de eerlijkheid gebiedt me te melden dat Lourdes ook zijn verstilde momenten heeft. Zoals hier bij de kaarsjes. En ja, ik heb er ook een aangestoken (en ja, ik heb ook al water ingeslagen). En nee, ik ben nog niet bekeerd, al doet Jim zijn best.

1 comment

  1. Ha Jeroen en Jim,
    Toevallig ben ik dit jaar in februari voor het eerst in Lourdes geweest. Drie dagen met veel zegen van boven. Ik ben met Lourdes opgegroeid, omdat mijn ouders er elkaar hebben leren kennen en ze er hun huwelijksreis doorbrachten. Mijn vader kon het hotel nog aanwijzen.
    Ik was niet erg onder de indruk van Lourdes, na eerder al in Fatima (Portugal) en Knock (Ierland) te hebben rondgekeken. De kracht die mensen halen uit dit soort oorden en de geloofsovertuiging van bedevaartgangers blijven fascinerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *