Uit de oude doos: You’re standing on it

Voor het geval u nog niet lijdt aan 9/11 moeheid, hier nog een kleine bijdrage: een korte radiodocumentaire (10 minuten) over de Nederlandse fotograaf Rene Clement die op 9/11 ter plekke was, getiteld ‘You’re standing on it’.

De Nederlandse fotograaf René Clement woont al tien jaar in New York. Op de ochtend van 11 september 2001 kwam hij – op weg naar downtown Manhattan – vast te zitten in de metro. Toen hij eindelijk boven de grond wist te komen, begon hij te fotograferen. Maar hoe leg je zoiets onbevatbaars, zo’n “totaal onherkenbare hel” vast? Zeven jaar later bezoekt Jeroen van Bergeijk met Clement opnieuw de plek des onheils.”

Luister hier:

Rene heeft overigens een prachtige 9/11 bijlage/reportage gemaakt die dit weekend bij Trouw zit gevoegd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *