Tien dingen die je moet weten over ‘Binnen bij bol.com’

Ok, die kop was clickbait, maar echt: onlangs verscheen mijn nieuwe boek Binnen bij bol.com – undercover in de winkel van ons allemaal. Koop het in je eigen boekwinkel, of bij bol.com..

Er was ook wat aandacht:

Ik had een leuk gesprek met Mieke van der Weij en Peter de Bie in Nieuwsweekend. Het FD oordeelde ‘een waardevol inkijkje in de schaduwwereld van Nederlands grootste webwinkel’. ‘Het was net een gevangenis’, schreef Knack (Blendle link) en ik mocht over mijn ervaringen vertellen in de talkshow KRAAK bij Omroep Brabant.

Heel blij was ik met dit stuk van Arjen van Veelen in De Correspondent. Hij schreef: ‘Van Bergeijk laat overtuigend zien dat vrijwel niemand beter wordt van dit soort bedrijven. Het is niet goed voor Nederlandse werknemers, want ze hebben oneerlijke concurrentie van Polen etc. Het is niet altijd goed voor de Polen, want die leven geïsoleerd in aftandse caravans. Het is niet goed voor Waalwijk, want het weefsel van de samenleving gaat stuk, er geen zinnige banen bijkomen, terwijl het geld vaak wegstroomt naar het buitenland.’

Het doet me ook goed om te zien dat het originele verhaal in de Volkskrant en het boek de gemoederen bezig blijft houden. Zoals:

Jean-Pierre Geelen in de Volkskrant: De slavernij is terug, de muisklik is de nieuwe zweepslag.

RTLZ: Nederlands vergrijst, gaan we de economie overeind houden met arbeidsmigratie

Stevo Akkerman in Trouw: Hoe Amazon en andere webwinkels veel kapot maken.

Brabants Dagblad: Een uitgebuite onderklasse zorgt dat wij ons kunnen bedelven onder stapels goedkope spullen

Enne: er is ook een luisterboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *