Dromen zijn bedrog… not!!!

Een mens moet wat te dromen hebben. De een droomt van het winnen van de staatsloterij, een ander van een reis naar de binnenlanden van Borneo en een volgende van 72 maagden. Ik droomde het afgelopen jaar dat mijn boek Mijn Mercedes is niet te koop in Amerika zou verschijnen. Preciezer: dat ik de Barnes and Noble op Union Square in New York zou binnenlopen en daar vragen: “Excuse me, where do I find that book by eh… what’s-his-face Dzjeroon ven Burdzjik, eh… what’s-it-called, eh… My Mercedes is not for sale or something.”

Zoals ik al zei: een mens moet wat te dromen hebben. Maar wat ik nooit echt had durven hopen gaat toch gebeuren: die droom gaat uitkomen. Mijn goede vriend John Antonides is maanden bezig geweest met een proefvertaling van ‘Mijn Mercedes is niet te koop’. Daarmee zijn we gaan leuren en via literair agente Felicia Eth is het boek nu verkocht aan Broadway Books, niet de minste Amerikaanse uitgever, mind you. Broadway, met een fijn kantoor op Broadway by the way, is de uitgever van een van mijn literaire helden: Bill Bryson.

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *